Barcelona

Dag 3 – IBTM World

Naar deze dag heb ik uitgekeken, de IBTM World beurs. Na mezelf te hebben aangemeld kan ik de beurs verkennen. Het eerste wat ik altijd doe op zo’n beurs is een grondplan nemen. Zo kan ik bestuderen hoe de beurs in elkaar zit, wat ik zeker wel of niet wil zien en waar ik naartoe moet gaan als ik verloren ben gelopen…

Tijdens het bezoeken van  de beurs moeten we twee lezingen bijwonen van de gastsprekers, ik had ervoor gekozen om eerst even goed rond te kijken op de beurs alvorens ik naar een lezing zou gaan. 

Lezingen

Ik ben eerst naar de lezing van Christoph Trappe gegaan, deze ging over Content Marketing. Hij is chief content engagement director. De sessie duurde niet ontzettend lang en we kregen achteraf de kans om vragen te stellen. Deze lezing was zeer interessant! 

De volgende lezing was werd gegeven door Dave Greaves en ging over ‘Customer Happiness dat je personeel moet uitstralen op de klanten’ (Coolblue is een goed voorbeeld) dit lijkt mij een zeer belangrijk gegeven bij het oprichten van een goed functionerend communicatiebureau.

What’s on the IBTM-Expo

Ik zag eerlijk gezegd veel speciale zaken die ik nog nooit eerder had gezien zoals het 3D-printen van voedsel (chocolade, Nutella, pannenkoeken,…) Het zelf ontwerpen van je schoenen met je logo erop. Photobooths in alle mogelijke vormen en maten, Virtual Reality, …

De landenvertegenwoordiging

Wat ik wel een beetje jammer vond, overal stonden er standen van landen of werelddelen. Ik snapte soms niet helemaal de link tussen de eventsector en zulke standen. Hoewel ik in het begin erg kritisch was en niemand aansprak ben ik op een bepaald moment toch los gelopen en heb ik contacten gelegd met verschillende interessante mensen waar ik misschien in mijn derde jaar een buitenlandste stage kan gaan doen in een groot hotel, congrescentrum of sportcomplex. Dus het is toch niet voor niks geweest. 

Tips voor toekomstige IBTM-bezoekers

  • Ga er naartoe zonder al te hoge verwachtingen, anders valt het misschien tegen.
  • Doe iets chique aan, ik heb dat ook gedaan en ik kreeg complimentjes. 
  • Vergeet niet te eten en te drinken … Het is al gauw middag.
  • Het eten dat wordt aangeboden is NIET voor studenten. #jammer.
  • Doe zoveel mogelijk lezingen, want die zijn wel heel erg interessant. 
Ik vond het best nog wel in orde! Enkel jammer dat niet alles in het teken stond van de eventsector.

Enkele Sfeerbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *