Barcelona,  IP1,  Schoolprojecten

Barcelona – Mijn verwachtingen

Hola amigos, Binnenkort vertrek ik naar het Catalaanse Barcelona, ‘olé’. Ik ben nog nooit eerder in Spanje geweest en sta te popelen om de stad en het land Spanje (Catalonië) te ontdekken. Hoewel er een dik jaar geleden een aanslag gepleegd is op de Ramblas. Ook de onafhankelijkheidsstrijd is zeer actueel maar dit schrikt me niet af voor een tripje naar de tweede grootste stad van Spanje. Voor ik vertrek moeten er natuurlijk wel een paar voorbereidingen getroffen worden zoals koffer pakken, research doen naar de zaken die ik wil doen of activiteiten die ik wil doen, pesetas wisselen. ‘Ah ja wacht, Spanje betaald natuurlijk met de euro’ en niet onbelangrijk mijn vluchtgegevens checken…

Ik vertrek op maandagavond 26/11 en kom terug op donderdagavond 29/11. Om er een onvergetelijke trip van te maken hebben we een programma gekregen. Hieronder heb ik mijn week kort even uitgetypt zodat ook jullie weten hoe deze eruit ziet.

Dinsdag: Rondleiding door de stad met gids, ik hoop dat we zoveel mogelijk zien zodat ik me meer kan focussen op de eerder ‘speciale plekjes in Barcelona’. Hopelijk is het een vlotte gids die niet saai overkomt.

Woensdag: Bezoek aan de partner-universiteit Escola Superior de Disseny’. Op deze school kan je Design of Advertising studeren. Ik kijk er naar uit om de studenten te ontmoeten. Nadien mogen we naar een museum naar keuze. Ik heb al enkele musea opgezocht op internet en al wat rondvraag gedaan over het Picasso-museum en het Guell park. Ik twijfel nog tussen deze twee, moest er nu iets beter uit de bus komen of hebben jullie suggesties, laat even een reactie achter in de comments.

Donderdag: ‘Le moment suprême’, de IBTM-World beurs’. Dit is een grote beurs waarbij je alle grote B2B eventprofessionals kan terugvinden. Hier moet ik twee gastlezingen bijwonen. Ik heb momenteel nog niet gekozen omdat ik bij elke gastlezing toch wel enige vorm van interesse toon. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal bijwonen.

Een goed gevuld programma, dat wel! Ik hoop vooral dat ik nog tijd heb om de toeristische trekpleisters te bezoeken zoals de Ramblas, Sagrada Familia en Park Guell. Als er nog tijd is wil ik graag nog even langs de ALE-HOP lopen. Een kruising van de ‘Action’ en de ‘Flying Tiger’, maar dan de Spaanse variant.(Er passen misschien wel nog souvenirs in mijn koffer).

Moesten jullie nog suggesties hebben voor dingen die ik zeker moet gezien hebben, voel je vrij om even een reactie achter te laten hieronder in de comments!

Adios!

PS: Ik ga nu nog even verder stressen over wat ik moet mee nemen qua kledij. Het is echter winter, maar hoe zal de winter zijn in Barcelona? Warm, Koud? Dat weet ik jullie binnenkort te zeggen. Hou zeker mijn blogposts in de gaten.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *