Barcelona

Dag 1 – Gegidste-Wandeling

Na een heerlijke nachtrust trekken we er eindelijk op uit, het is de eerste keer dat ik Barcelona in het daglicht zie. Vandaag ga ik mijn kamergenoten beter leren kennen en wonen we een rondleiding bij in de stad. Maar eerst een lekker en stevig ontbijt.

Eerste stop vandaag: ‘Parc Guell’ , hier staat het huis van Gaudì en ook nog andere werken. Zijn typische werken kan je herkennen aan de mozaïeken en aardekleuren.  Het park is super mooi met veel groen en ligt in het midden van de stad. Er staan speciale bogen, viaducten en trappen die allemaal een bepaalde stijl hebben. Ik heb van het park genoten! Hierna ben ik richting de Ramblas gegaan.

We komen aan op de Ramblas, na eventjes te wachten ontmoet ik ook alle andere Internationaal Project studenten en kan onze drie uur durende rondleiding door de prachtige binnenstad van Barcelona beginnen. En daar verschijnt onze uiterst sympathieke gids: Moisès. – Ja, zoals Mozes maar dan in het Spaans. – Hij stelt zich kort voor en dan kunnen we beginnen met onze ontdekkingstocht. Omdat we op de Ramblas staan gaat het daar natuurlijk als eerste over. Deze straat is het belangrijkste en het meest bekend in Barcelona. Misschien wel één van de belangrijkste van Europa. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? Wel, la rambla betekend zand in het Catalaans en is afgeleid uit het Arabisch. Vroeger was de Ramblas een rivier. Deze rivier heeft de bevolking toen droog gelegd door middel van zand. Op de stoeptegels kan je golvende patronen terugvinden en deze tegels hebben overigens ook een zandkleur. 

We zijn verder dieper de stad in gelopen, daar kregen we de uitleg van de Catalaanse vlag en de geschiedenis van Catalonië. Want zoals ik eerder al aanhaalde in mijn eerste blogpost. Spanje is niet hetzelfde als Catalonië.

Onze volgende stop: Plaça Reial. Wat koninklijk plein betekend in het Catalaans. Ik waande me in een James Bond film, het was zo’n idyllische plaats. Zelfs in de herfst. Hier staan ook lantaarnpalen ontworpen door Gaudì. Dit waren zijn eerste werken en deze behoren tot de ‘art-nouveau’.  Gaudì werkte voornamelijk voor de Guell en dit was een zeer rijke man. (Vandaar ook de naam Parc Guell).

Verder liepen we ook nog langs de oude overblijfselen van de stadsomwalling, leerden we Eulalia of Barcelona kennen. Dit meisje van dertien jaar oud is de patroonheilige van Barcelona. Ze kreeg dertien straffen maar overleefde deze allemaal. De dertien ganzen in de kathedraal van Barcelona representeren en herdenken Eulalia. Dit is één van de historische gebouwen in het stadscentrum. Aan de overkant van de kathedraal kan je op het gebouw van het Catalaans verbond voor architecten een Picasso kunstwerk aanschouwen.

We zagen ook nog pilaren uit het romeinse tijdperk, een koninklijk paleis van de oude koningen van Catalonië en nog zoveel meer. We zijn ook nog enkele musea voorbij gelopen. Ik heb mijn ogen goed opengehouden omdat we later deze periode nog een museum moeten bezoeken. Mijn voorkeuren gaan momenteel uit naar het Picasso-museum, Casa Mila, het designmuseum van Barcelona en de Sagrada Famìlia. 

Na afloop zijn we met ze’n allen ergens gaan eten. Dit was zeer gezellig.

Een geslaagde dag en gegidste wandeling!

Bedankt Moisès en studiegenoten!


De smaak te pakken gekregen en wil je ook op avontuur met Moisès?
Klik hier om naar de website van Play Tours te gaan!


Foto’s van de rondleiding