Fashion Talks & Creative Ville,  IP3,  Schoolprojecten

IP3 – Antwerpen (Fashion Talks & Creative Ville)

Mijn verwachtingen 

Binnenkort ga ik naar Fashion Talks & Creative Ville in de (vernieuwde) Handelsbeurs te Antwerpen. Ik heb internationaal project terug als keuzevak gekozen. Ik had vorig jaar een zeer aangename ervaring toen ik naar de IBTM beurs in Barcelona ben geweest. Dat is een internationale vakbeurs voor exploitanten van congrescentra en evenementenlocaties.

Waarom heb ik nu in godsnaam voor Fashion Talks & Creative Ville gekozen vroeg ik me af toen ik mijn kandidatuur indiende omdat dat ik eigenlijk totaal niet met mode bezig ben. Daarom ben ik me toch even gaan verdiepen in de materie. De docenten hadden me immers warm gemaakt voor verschillende aspecten van dit congres zoals het diverse aanbod aan interessante sprekers en de prestigieuze Belgian Fashion Awards. Dat kan niet fout gaan toch?

Research

Misschien een saai onderdeel van internationaal project, maar het hoort erbij. Zo erg vind ik het  gelukkig niet. Mijn research begint vaak met het intypen van de naam van het event namelijk “Fashion Talks & Creative Ville“. Om heel eerlijk te zijn liep het toen al fout, ik had namelijk Fashion ville en Creative Talks geschreven… Ik was al lichtjes in paniek en ik dacht dat dit event gewoon weg niet bestond en dat ze me hadden opgelicht. Na eventjes panikeren heb ik het gelukkig toch gevonden… De website vind ik echt onduidelijk en chaotisch want per congresdag heb je een aparte site.

De locatie

Stiekem heb ik toch ook gekozen voor IP3 (internationaal project) omdat het in de vernieuwde Handelsbeurs van Antwerpen te doen is. Ge-wel-dig, dit gebouw werd recent volledig restaureert en mijn moeder was er recent geweest en vond het zeer mooi. Wel gek ik nu twintig jaar ben en daar nog nooit één voet heb binnen gezet. Ik ben exited!

De sprekers

Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik mag verwachten van dit event. Ik heb er wel ontzettend veel in, maar ik lieg als ik zeg dat het allemaal zeer duidelijk en gestructureerd is. Ik heb het programma kort bekeken en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van deze mensen gehoord heb. Ik heb wel gezien dat Tim Verheyden van VRT NWS op Creative Ville de presentatie voor zich zal nemen. Ik vind hem een zeer interessante journalist met knappe documentaires (Tim is bekend van Pano, Facebook en ik, …) Ik kijk vooral uit naar Creative Ville op de tweede dag omdat dit meer mijn “cup of tea” is.

Mijn top drie sprekers die ik zeker wil zien:

      • Debby Wilmsen (woordvoerder van Tomorrowland en eigenaar van DP communications)
      • Cecilia Verheyden (regisseur en producer van WTFock)

    • Inge Onsea & Tom De Poortere (werken bij Essentiel Antwerpen)

Flanders DC

Flanders DC of voluit Flanders District of Creativity, is een Belgische VZW.  Deze VZW is de organisator van deze evenementen. Ze organiseren de conferentie Fashion Talks om de twee jaar die de modesector onder de loep neemt. Creative Ville is congres waar er verschillende creatieve sectoren zoals de communicatie-, PR- en reclamesector, design, mode, gaming, muziek, media,  print- en digital media samenkomen. 

Ik kijk er naar uit en tot binnenkort! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *