Fashion Talks & Creative Ville,  IP3,  Schoolprojecten

IP3 – Eventbeoordeling Fashion Talks & Creative Ville

Mijn bevindingen van het evenement

Dit event vond plaats op donderdag 21 november 2019 en vrijdag  22 november 2019 in de gerenoveerde Handelsbeurs te Antwerpen. In dit artikel geef ik mijn feedback op deze evenementen. Dit congres werd georganiseerd door Flanders DC.

Vooraf

Het inschrijven gebeurde online op de website, dit ging redelijk makkelijk en er was een voordeliger studententarief. De communicatie van het event gebeurde voornamelijk via Facebook, Instagram, e-mailcampagnes en via de website. De website was duidelijk maar wel opgesplitst in twee delen. Dat maakte het soms nogal verwarrend.

Toen ik donderdagmiddag en vrijdagochtend kwam aangefietst merkte ik dat er geen fietsenstallingen voorzien waren. Alle fietsenstallingen in de buurt waren volledig volzet. Dus was ik wel genoodzaakt om mijn fiets op een nogal slordige manier voor de deur te zetten. Toen ik de beurs binnen kwam waren er hostessen ingezet om je een lanyard met een gepersonaliseerde badge te geven. Op deze badge kon je op de achterkant het volledige programma en de break-out sessies die je op voorhand had moeten kiezen terugvinden.

Locatie

De handelsbeurs was koud op donderdag, de thermostaat had enkele graden warmer gemogen. Vooral als je heel de tijd moet zitten op een stoel en luisteren.  Als je de trappen op ging naar de bovenverdieping voelde je de warmte tegemoet komen. Boven was het aangenamer dan beneden. De vierkante tafels waren mooi en de zaal was goed verlicht. Het warme, rode zelfs herfstachtige licht was goed gekozen en paste perfect in het plaatje. Een applaus aan PRG die de audiovisuele diensten verzorgde. De look en feel was goed gekozen, je had zowel het oude er waren ook verschillende moderne videoschermen. Wat ik heel origineel vond was dat de  houten hokjes waar vroeger de onderhandelingen plaats vonden tussen de kopers en verkopers optimaal gebruikt werden. In bijna elk van deze hokjes kon je zeer uiteenlopende zaken doen zoals: je toekomst laten tekenen, een persoonlijk gedicht laten schrijven, losgaan op een silent disco en nog zoveel meer. 

Catering

De catering werd verzorgd door J&M Catering. Ik was aangenaam verrast van het eten en drinken. Het personeel was vriendelijk en professioneel. Het aanbod was zeer uitgebreid, er was genoeg drank en voldoende eten. Misschien een puntje van kritiek, er stonden tijdens de breaks wel erg lange wachtrijen die verholpen hadden kunnen worden door meer “eetzones” in te richten. De vierkante tafels waren mooi en de zaal was goed verlicht.

Sprekers

De sprekers van Fashion Talks waren goed uitgekozen en interessant. Ze wisten het publiek goed te boeien. Persoonlijk vond ik de ene spreker al interessanter dan de andere. De main topics waren: duurzame kledij en maatschappelijk verantwoord ondernemen (Corporate Responsibility).

Belgian Fashion Awards

Chaotisch en een echte tegenvaller, ik dacht dat dit veel prestigieuzer zou zijn. Ik vond het echt een boeltje vol chaos. Er waren veel stoelen leeg en dat vond ik niet zo respectvol tegenover de genomineerden en winnaars.

Break-out sessies

De break-out sessies die ik heb gevolgd heb, waren die van van Debby Wilmsen (woordvoerder van Tomorrowland en oprichter van DP communications) en Chrostin (huiscartoonist Flair). Ik vond deze sessies echt zeer goed, ik vond het jammer dat ik niet alle

Varia

Ik heb me afgevraagd waarom er geen vuilbakken stonden. Het lijkt me logisch dat je zoiets wel voorziet…

Foto’s van het evenement

Zou jij dit event bezoeken? Laat het me weten in de reacties!

Meer lezen? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *