Fashion Talks & Creative Ville,  IP3,  Schoolprojecten

IP 3 – Bezoekers

Nee, ik was er niet alleen…

Ik was niet alleen op dit event, naast mijn studiegenoten waren er nog honderden andere mensen. Tijdens mijn bezoek aan dit congres heb ik vier bezoekers (twee nationale bezoekers, en twee internationale bezoekers) aangesproken. Ik was benieuwd waarom zij naar dit event (Fashion Talks of Creative Ville) zijn afgezakt.

Nationale bezoekers

Isabel (Fashion Talks)

isabelIsabel is eigenlijk een architecte van opleiding. Ik vroeg me meteen af: “wat doe jij hier op een event met het thema fashion?” Haar antwoord was verrassender dan gedacht. Ze werkt tegenwoordig voor een klein modelabel namelijk Comme les Loups. Ze verkopen strikken en dassen 🎀 met leuke prints. Bij het schrijven van deze blog realiseerde ik me dat ik dit merk eigenlijk wel ken. Toen ik met Isabel aan het praten was zei ik dat ik er nog nooit van had gehoord. Terwijl ze dit merk verkopen in mijn lievelingswinkel in Mortsel. De strikken worden ontworpen vanuit het hoofdkantoor in Brussel en Comme les Loups is verkrijgbaar via de webshop. Neem zeker eens een kijkje zou ik zeggen! 😊

Philip (Creative Ville)

philip

Philip is een jonge twintiger, hij werkt bij de communicatiedienst voor museum M in Leuven. In dit museum vind je een combinatie van hedendaagse kunst en oude meesters terug. Een uniek concept volgens Philip. Ik moest zeker eens komen kijken. Hij vertelde dat hij vooral naar Creative Ville is gekomen om nieuwe zaken en trends te ontdekken binnen de creative & design sector.

Philip vertelde me dat hij vooral uitkijkt naar Cecilia Verheyden. Zij geeft een break-out sessie en is de director en producer van wtFOCK. Een razend populaire internetserie van SBS Belgium. Hij heeft nog geen enkele afleveringen bekeken en vond het opvallend dat er gekozen werd om deze serie niet groots te maken en het verhaal door de jongeren zelf te laten vertellen.

 

(wtFOCK kan je bekijken op VIER.be & VIJF.be)

 

Internationale bezoekers

Ik heb lang gezocht naar bezoeker uit een ander land. Dit was moeilijker dan gedacht. De meeste bezoekers hadden de Belgische nationaliteit. Maar ik heb er wel enkele gevonden. Ik presenteer jullie Sarah en Anne-Loes.

Sarah (Fashion Talks)

Sarah werkt voor Flora Miranda, een Oostenrijks modelabel. Haar baas was eigenlijk uitgenodigd om alle congresdagen bij te wonen. Maar om praktische redenen was dat niet haalbaar. Daarom mocht Sarah inspringen voor haar.

Sarah studeerde fashion design in Antwerpen aan de academie. Sinds 2015 woont ze in Antwerpen, maar ze heeft niet de Belgische identiteit en spreekt vloeiend Engels. Het is de eerste keer dat ze de Handelsbeurs bezoekt. Ze kent geen sprekers, maar is wel benieuwd naar de “futuristic ideas”.  Ik hoop dat ze genoten heeft van Fashion Talks en de Belgian Fashion Awards!

Anne-Loes (Creative Ville)

anne-loesAnne-Loes komt uit Nederland. Eigenlijk werkt ze voor een bedrijf in de technologie sector. Maar ze is zeer geïnteresseerd in het topic creatie en design. Ze is zelf niet werkzaam in de “creative sector”. Maar dat neemt niet weg dat Anne-Loes openstaat voor dit thema. De spreker die ze zeker wou gezien hebben is schrijver Dimitri Verhulst. Verder hoopt Anne-Loes haar netwerk verder uit te bouwen op dit evenement. Mij heeft ze alvast leren kennen! 😊

 

Foto’s

Heb jij al eens een internationaal congres bijgewoond? Laat gerust een reactie achter! 

 

Meer artikels lezen? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *