Fashion Talks & Creative Ville,  IP3,  Schoolprojecten

IP3 – Sprekers

De sprekers op Fashion Talks & Creative Ville

Ik heb genoten van de sprekers op beide conferentiedagen. Ik had op voorhand geen lijstje gemaakt van wie ik zeker wou horen spreken. Maar ik heb me wel ingeschreven voor de break-out sessies van Debby Wilmsen (woordvoerster Tomorrowland en eigenaar DP communications) en Chrostin (Christina De Witte). Chrostin kan je kennen van het magazine Flair. Ze is daar huiscartoonist en ze nam deel aan “De Slimste Mens Ter Wereld” op Vier. De break-out sessies van Debby en Christina waren in kleine groepjes van een twintigtal mensen. Dit maakte het aangenaam om te luisteren en is de drempel achteraf kleiner om vragen te stellen. Stiekem vond ik het wel een beetje jammer dat deze interessante sprekers geen plekje hebben gekregen op het hoofdpodium. Want ik vond dat alle break-out sessies soms interessanter waren dan de sprekers op het hoofdpodium.

Fashion Talks

Zoals ik eerder schreef in mijn vorige blogpost, ik heb niets met mode. Daarom sprak niet elk onderwerp of thema mij aan. De eerste spreker op donderdag, namelijk Jonathan Holslag vond ik zeer interessant. Professor Holslag vertelde meer over de (nieuwe) geo-politieke en economische ontwikkelingen en vraag in de fashion industrie. Holslag is actief als lector bij de Vrije Universiteit van Brussel. Hij doceert daar internationale politiek. Hoewel politiek soms een “ver-van-mijn-bed-show” is kan Holslag mij wel de ernst van de zaak doen inzien.

Ik heb veel bijgeleerd op Fashion Talks. Het thema ecologie werd verschillende keren terug aangehaald door verschillende sprekers. Hoewel de mensen die naast mij zaten soms bedenkelijk keken, vond ik het thema wel heel belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Het ecologisch produceren van kleren begint niet bij het produceren. Maar al vanaf het ontwerp bij de designers in België. Ik denk dat dit weeral maar eens een eyeopener was van hoe erg vervuilend de kledingindustrie eigenlijk wel is. Bij deze richt ik me graag ook even naar alle aanwezige mode-ontwerpers: “Open nu eindelijk eens jullie ogen, en doe er eindelijk eens wat aan!” 

Naast mijn pleidooi vond ik ook het interview met Inge Onsea & Tom De Poortere wel interessant. Ik had op voorhand op de website gezien dat ze kwamen. Mijn interesse werd vrijwel meteen geprikkeld omdat ze Belgische ondernemers zijn, en dat juig ik toe! Verder passeerden er nog andere de revue, de ene spreker al bekender dan de andere. Een gênant momentje dat ik graag nog even deel: ik had nog nooit gehoord van Raf Simons. Toen ik dit eerlijk opbiechtte aan mijn mede studiegenoten werd er vreemd gekeken naar mij. Kon ik weten dat Raf een internationale top-onderwerper is… 🤷🏼‍♂️

 

Creative Ville

Yes, Creative Ville was echt mijn ding! Ik voelde dat de onderwerpen en de sprekers meer bij mijn interesses en vakgebied aansluiten. Mijn programma op vrijdag was stevig. De beste sprekers vond ik Aral Balkan & Sara Riis-Carstensen. Aral Balkan kwam is een “cyber-rights” activist. Ik vond het een zeer interessante spreker. Vooral omdat hij er regelmatig een humoristische opmerking aan toe voegde. Het thema spreekt mij ontzettend aan. Ook Tim Verheyden als presentator op Creative Ville maakt over dit thema reportages. Door deze reportages ben ik interesse beginnen krijgen voor dit thema. Ik vond het een zeer fijne aanvulling op de informatie ik al wist.

Sara Riis-Carstensen    Aral Balkan

 

 

 

 

 

Sara Riis-Carstensen was de global director of brand development Lego. En dat is blijkbaar het sterkste merk ter wereld. WHUT! De zaken die Sara vertelde kwamen overeen met de lessen marketingcommunicatie en branding, maar waren niet minder interessant. De slides waren super tof vormgegeven. Sara had GIFS van Lego figuurtjes gemaakt en die erin gezet. GE-WEL-DIG! Dit maakt het een streling voor het oog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *